2015 Őszi Országos Eskrima Szeminárium

2015 november 28-án került megrendezésre az Őszi Országos Eskrima Szeminárium Debrecenben, melyet Dankó Ferenc 3. danos mester, magyarországi főinstruktor tartott.

Sok új érdekes technikát tanultunk az Eskrima különböző területeiről:

  • Botharcból a Tres-Tres különböző változatait ismerhettük meg illetve locking technikákat tanultunk bottal bot ellen és pusztakézzel bot ellen.
  • Késharcból különféle késes támadások elhárításával, a kés visszavezetésével, páros harci drillekkel és néhány késes locking technikával ismerkedhettünk meg.
  • A Marokbotról szóló részben különböző ütések és rúgások ellen a marokbot önvédelmi felhasználása volt a téma, illetve haladottabbak különféle harci szituációban használták ezt a fegyvert.
  • Végül a pusztakezes részben a rúgások megelőzését és lábbal való hárítását gyakoroltuk, majd az ízületfeszítéseket könyökös és térdes támadásokkal kombináltuk. Haladottabbak szabad küzdelemben is kipróbálhatták tudásukat.

A szeminárium a vizsgákkal zárult, amely magasabb övfokozatoknál másnap is folytatódott. A nyíregyházi csapatból sikeres vizsgát tettek:

Ivaskin Ákos 1. gyerek félfokozat (fehér öv sárga csíkkal)
Veres Dávid 1. gyerek félfokozat (fehér öv sárga csíkkal)
Bartalos András 1. fokozat (citromsárga öv)
Ács Zoltán 2. fokozat (narancssárga öv)
ifj Ács Zoltán 2. fokozat (narancssárga öv)
Varga Attila 2. fokozat (narancssárga öv)

Gratulálunk!

Következő bejegyzés:
Eskrima Debrecen Kupa
Előző bejegyzés:
VI. Andretti Botharc Kupa